Logo Logo

     Wołowina duszona w piwie
(hit imprezy Brajnicki Okoń 2000)

   NR 45 - 19 Październik 2000
Wydawca: KROKUS ska z o. o. oraz Zespół RO
Numery Archiwalne
Numer Aktualny
Rybie Oko
Forum Dyskusyjne

Onikki
Składniki:
1. 1,5 - 2 kg "ładnej" wołowiny bez kości.
2. 1 - 1,5 kg cebuli.
3. Sól.
4. Grubo mielony biały pieprz.
5. Masło.


Wołowinę umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Następnie pokroić w plastry o grubości około 2 cm (można, choć nie trzeba, lekko rozbić) i obsypać grubo mielonym białym pieprzem. Później z obydwu stron obsmażyć na prawdziwym maśle.
W oddzielnym naczyniu udusić (znów na maśle) cebulę, po uprzednim posoleniu i obsypaniu białym pieprzem. Mięso, przekładając warstwami cebuli, włożyć do dużego garnka, do którego uprzednio włożyć należy kawałek masła. Całość zalać zawartością półlitrowej butelki piwa "Warka Strong". Dusić pod przykryciem, na małym ogniu przez około 2 godziny. Podawać na talerzu, układając plastry mięsa na kromkach świeżego chleba.

Smacznego!
 
Janusz Barczyk
Linia
WYDAWCA:
Krokus Sp. z o.o.
ul. Jaracza 76
90-251 Łódź, POLSKA
Telefon:
+48 42 678-15-90
+48 42 630-59-85
+48 42 639-84-12
Fax:
+48 42 678-15-99
E-Mail:
biuro@krokus.com.pl
office@krokus.com.pl

TYMCZASOWE KOLEGIUM REDAKCYJNE:
Sławek i Kama Bocheńscy
Radek Gościmski
Wojtek Górny
Piotrek Onikki-Górski
Michał Sopiński
Andrzej Trembaczowski

OPRAWA INTERNETOWA:
Janusz Dymidziuk

Š 1999-2000 Wszelkie prawa zastrzeżone dla Krokus Sp. z o.o.
Teksty, rysunki i zdjęcia powierzone przez autorów do publikacji wyłącznie na tych stronach internetowych.


Reklamy KrokusZdjęcia wędkarskieDarmowy ERP i CRM - OpenERP - obecnie nazywany OdooŚwiat Druku - ciekawe linkiMetkieZ Publish